Uudiseid

Juubelihõnguline «Roheliste väravate tänav» toimub 26. mail

Autor: Gerli Ramler

Kauplema või kohvikut avama on
oodatud nii suured kui väikesed. (foto: Gert Holland)
Populaarne tänavalaat ja kogukonnapidu «Roheliste väravate tänav» toimub sel aastal pühapäeval, 26. mail kella 10–16 Jannseni puiestiku raudteepoolsel küljel. Juba kümnendat korda aset leidva ürituse fookuses on seekord restaureerimine ja taaskasutus, samuti avatakse taas kümned kodukohvikud ja -hoovid, toimub tänavalaat ning üles astuvad vinged esinejad. Näiteks toimub Sulev Võrno autorikontsert, saab kuulata Henry Laksi, noorte naiste koori Kevad ja paljusid teisi esinejaid.

Hoovid on avatud J. V. Jannseni, Olevi, Hõimu, Põllu, Künni, Voolu, Raudtee, Ränduri ja Saha tänava ning Olevi põigu puiestiku lähedusse jäävatel osadel. Aedades toimuvad põnevad esinemised, garaažimüügid ning avatud on isetegijate kohvikud ja töötoad.

Üritusele on oodatud kõik huvilised. Seekord on kogukonnapeo fookuses restaureerimine ja taaskasutus, mida veab ühenduse Loov Nõmme asutajaliige Eve Saar koos reustareerimisfirmaga Tuuni Ka. Taastatakse vana mööblit ja kuna juhtumisi on 26. mai tituleeritud vanade akende päevaks, saavad huvilised näpunäiteid, aga ka nii teoorias kui praktikas proovida vana akna puhastamist, kittimist ja mitmel viisil taaskasutamist. Lisaks korraldatakse toredaid taaskasutustöötubasid. Samuti on taas avatud rohevahetus, kus saab osta, müüa ja vahetada huvitavaid taimi.

Lapsed saavad päevast rõõmu tunda lastealal, kus Nõmme kohalik Bronto mängutuba korraldab mänge ja lusti pakub Piduvanker oma tuntud headuses. Lisaks saavad põnnid oma esimesed kauplemiskogemused lastekirbukal ning lapsevanematel on võimalus nautida unikaalse Fun & Zen Stuudio metsaaluseid trenne ning töötubasid.

Kohal on turvalist liiklemist ja liiklusohutust propageeriv maanteeamet ning WIMA Estonia tsiklinaised oma raudsetel hobustel ehk Moto-Muttide Puhvet.

Kauplema või kohvikut avama on oodatud nii suured kui ka väikesed! Selleks tutvu palun kodulehel www.loovnomme.ee kauplemistingimustega ja registreeri oma kauplemissoov.

Avatud hoov registreeri enne 7. maid e-posti aadressil avatudhoovid@loovnomme.ee, sest siis jõuab info meie kaudu suurema hulga inimesteni! Lisainfo ka e-postilt loovnomme@gmail.com.

Tänavalaata «Roheliste väravate tänav» korraldab Ühendus Loov Nõmme. Projekti rahastatakse kohaliku omaalgatuse programmist ja Nõmme linnaosa valitsuse abiga.

Loe otse allikast

No tags for this post.

Kommenteeri