Arhiiv

PSG ründas posti ja latti, aga Dortmundi Borussia pääses finaali

Dortmundi Borussia alistas jalgpalli Euroopa Meistrite liiga poolfinaalis Pariisi Saint-Germaini 2:0 ja jõudis kolmandat korda klubi ajaloos finaali.
Dortmundi klubi oli võitnud esimese mängu kodus 1:0 ja kuigi kordusmängu avapoolajal hoidis initsiatiivi PSG, siis Saksamaa klubi pallis väga distsiplineeritult ja seis püsis 0:0.

Teise poolaja viiendal minutil lõi Mats Hummels aga Julian Brandti antud nurgalöögist Dortmundi 1:0 juhtima ja selles seisus vajas PSG juba kahte väravat, et jõuda lisaajani.

Pealinnaklubi hoidis oodatult palli ja otsis väravat, kuid seda ei tulnud, kuigi teisel poolajal ragisesid Dortmundi väravakonstruktsioonid kokku lausa neljal korral.

47. minutil lõi paremasse posti Warren Zaire-Emery ja 61. minutil kaugelt Nuno Mendes. Kylian Mbappe löögi 86. minutil tõrjus Gregor Kobel põiklati kaudu nurgalöögiks ja 88. minutil pani lati värisema ka Vitinha.

Dortmundi Borussia ainus Meistrite liiga tiitel pärineb 1997. aastast, kui esikohamängus saadi jagu Torino Juventusest. 2013. aastal tuli finaalis tunnistada teise Saksamaa klubi Müncheni Bayerni paremust.

Tänavu võib leida aset 11 aasta taguse finaali kordus, kuna Müncheni Bayern mängib oma poolfinaali kolmapäeval, 8. mai õhtul võõrsil Madridi Realiga. Avamäng lõppes 2:2.

Loe otse allikast

Kommenteeri