Arhiiv

Kaja Kallas tunnistas Riigikogu infotunnis, et valitsus islamiterrorismi ohuga ei tegele

Kolmapäeval räägiti Riigikogu infotunnis muuhulgas ka Moskva patriarhaadi teemal, sealt läks jutt islamile ning vastuseks EKRE saadiku Siim Pohlaku küsimusele teatas peaminister Kaja Kallas, et Eesti valitsus islamismiga ei tegele, kuigi moslemikogukond on kümne aastaga kasvanud 1500-lt kümnele tuhandele ning siinset Palestiina-meelset miitingut külastas Moslemi Vennaskonna esindaja.

“Kuna me räägime usuteemadel, siis küsin ka. Te kirjeldasite islamiga seotud probleeme. Kas te siis olete seisukohal ja teete ka oma Euroopa kolleegide seas tugevat selgitustööd, et tegelikult tuleks islamiterrorismi ja sellega seonduva probleemi ja ohtudega Euroopas jõulisemalt tegeleda, saata rohkem välja inimesi, kellel on kahtlane taust? Kas te tegelete ka Euroopas selle lobitööga sama jõuliselt? Kas te leiate või milliseid samme peaks ka Eesti siis nii-öelda islamiterroriohu kontekstis ette võtma? Kas te plaanite ka sellega seoses mingeid avaldusi, mingeid seisukohti, mingeid järgmisi samme?” päris Siim Pohlak.

Kaja Kallase vastusest selgus, et tema valitsus islamismiohuga ei tegele, vaid laseb kõike Brüsseli tasandil otsustada. “Mis puudutab terrorismiohtu Euroopas, siis meil nii suurt islami kogukonda Eestis ei ole, kui on teistes Euroopa riikides. Teised Euroopa riigid tegelevad sellega väga-väga tõsiselt, palju rohkem kui meie oleme nende asjadega kokku puutunud. Kogu selle kultuuriruumi, ka inimeste oma kogukondadesse hõlmamise ja kõige sellega seoses ma arvan, et Euroopa erinevad riigid, kes selle murega rinda pistavad rohkem, tegelevad sellega igapäevaselt. Väga paljudel on ka see teema, mis on Euroopa Parlamendi valimistel suur teema – migratsioon üldiselt. Neid teemasid arutatakse Euroopa tasandil täpselt samamoodi: kuidas me ikkagi Euroopat kaitseme täiendava migratsiooni eest, mis toob kaasa uusi riske. Sellega tegeletakse. Loomulikult meie nendes aruteludes samamoodi osaleme, aga meie kindlasti ei ole nendes aruteludes kuidagi vedajad just selles võtmes, et meil esiteks pole sellist kogukonda, meil ei ole ka nii põhjalikke kogemusi ja meil on ka väga palju muid muresid, millega me hetkel tegeleme.”

Seega kuigi kapo aastaraamat hoiatab, et Eestis kasvab islamiterrorismi ja kinniste kogukondade tekke oht, Kaja Kallase valitsus selle teemaga ei tegele. Kuna majandus aina langeb, siis ilmselt ei tegele valitsus ka sellega. Millega ta siis tegeleb, kui mitte arvestada välisauhindade järel käimist?

Muuhulgas tunnistas Kaja Kallas, et Euroopa Liit ei tegele massirände tõrjumisega, vaid tegeleb “inimeste oma kogukondadesse hõlmamisega”, mis on ilmselt siis ka praeguse võimuliidu eesmärk – “sulandada” siia võõraid.

Samuti selgus, et peaminister on “spetsialist” islami ja üldse religiooni alal: ” Kui me võtame näiteks islamiusu pööramise 1979. aastal, ka poliitilise tööriista kasuks, või selle ärakasutamise, siis seal on ju sarnased paralleelid, et see on püha sõda, ja poogiti sinna juurde asju, mida tegelikult nende pühakirjades ei ole.”

Uued Uudised 

Loe otse allikast

Kommenteeri