Arhiiv

Rootsis läheb palavaks: oodatakse suur meeleavaldust

Rootsi lõunaosa linnas Malmös oodatakse tänase neljapäeva, 9. mai õhtul suurt Iisraeli-vastast meeleavaldust, kuna Eurovisiooni lauluvõistluse teises poolfinaalis astub üles Iisraeli esindaja Eden Golan.

Golani laul October rain vilistati esinemise peaproovis saalis välja, mistõttu korraldajad soovitasid laulda teist laulu Hurricane.


Malmö politsei andmetel oodatakse õhtul tänavatele umbes 25 000 meeleavaldajat. Meeleavalduse korraldaja Stoppa Israel ütleb, et nad ootavad kohale 20 000–40 000 inimest, vahendab Expressen.

Meeleavaldusel osaleb ka kliimaaktivist Greta Thunberg. Ta ütles intervjuus uudisteagentuurile Reuters, et loodab endiselt, et EBU eemaldab Iisraeli lauluvõistluselt.


Mida me ootame ja loodame näha, on see, et nad (EBU) otsustavad Iisraeli võistluselt eemaldada, nagu nad eemaldasid Venemaa, ütles Thunberg.

Tema sõnul on Eurovisioon muudetud poliitiliseks sündmuseks, mis on vastuolus EBU seisukohaga.


Üks kohalviibinud protestija ütles ka, et on EBU peale vihane selle otsuse pärast lubada Iisraelil tänavusel Eurovisioonil osaleda.

Üha rohkem inimesi koguneb Malmö Stortorgeti väljakule. Lisaks sõidavad sündmuskohale politseinikud.


Malmö politseijuhi Petra Stenkula sõnul kavatseb linna politsei korrarikkumiste korral „toimida kiiresti ja madala tolerantsusega”.

Pildistame ja selgitame hiljem välja need, kes võivad olla toime pannud kuritegusid. Kui on võimalus kohapeal tegutseda, siis teeme seda, ütles Stenkula Expressenile.


Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) peab Eurovisiooni mittepoliitiliseks sündmuseks ja on seisnud vastu üleskutsetele jätta Iisrael sõja tõttu konkursilt eemale.

Siin on video meeleavaldusest:



#wpdevar_comment_1 span,#wpdevar_comment_1 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_1 iframe{max-height: 100% !important;}

(Külastatud 363 korda, 363 külastust täna)

Loe otse allikast

Kommenteeri