Arhiiv

MEEDIAVALVUR: Putin õnnistati presidendiks 21. sajandi lõpuni ehk määrati tema elueaks 150 aastat; ülestõusmispühadel tõusis surnuist üles tšuktšist okupant

Eestis kõlavad vahel hääled, et meil demoniseeritakse Venemaad, seepärast tahaks täna keskenduda mõnele neil päevil aset leidnud armsale, soojale, inimlikule hetkele.

Eile toimus terroririigiks süütult tunnistatud Venemaa ausatel üldrahvalikel valimistel järjekordse peaaegu sajaprotsensilise tulemusega mandaadi saanud presidendi Vladimir Vladimirovitš Putini kaunis inauguratsioon.

Eriti liigutav oli Venemaa, Eesti ja kogu „vene maailma“ vene õigeusukirikute patriarh Kirilli õnnitlus: Moskva patriarhaadi juht korraldas presidendi auks tänupalvuse, mida kanti üle ka riigikanali Rossija 24 poolt.

Patriarh soovis presidendile hingerahu ja julgemist (derznovenije) „kui ööpäevaringselt on üksnes võitlus.“ Kirill rõhutas, et teenimine on pandud Putinile „Jumala enda poolt“.

„Andku jumal, et sajandi lõpp tähistakski teie võimuloleku lõppu. Teil on olemas kõik selleks, et kaua ja edukalt teostada seda suurt Kodumaa teenimist,“ kuulutas patriarh Kirill.

Ta rõhutas, et Venemaa kodanikud (ka Eestis – I.M.) näevad riigi tegevjuhis mitte üksnes edukat poliitikut, vaid ka head (dobrogo), tarka ja usklikku inimest. Pärast palvust ulatas ta presidendile kätte vana ikooni ja lillekimbu.

Moskva patriarhaadi ülestõusmispüha, Putini inauguratsioon ja Võidupäev ühinesid kõige vaimustaval moel. Üheks selle imelise kolmekordse suursündmuse efektsemaks kõrgeima jõu ilminguks oli okupandist tšuktši surnuist ülestõusmine.

See on seda olulisem, et Venemaa väljasurevaid rahvaid on vaja hoida ja toetada, seepärast aetaksegi tšuktše, jakuute, burjaate ja teisi rahvusvähemusi rindele esmajärjekorras, et nad hangiksid seal endale igavese elu.

Eile vapustas kogu Venemaa meediat ja entusiastlikku elanikkonda teade sellest, et vapper röövvallutaja Jakuutiast Djulustan Ivanov jäi kurjade ukrainlaste kuuli ette ja suri hospitalis. Ta oli surnud juba minut aega, ei hinganud, hakkas juba jahtuma ja kliinilise surma fikseerinud kirurgid andsid korralduse vaene Djulustan morgi toimetada, kui äkki tõusis ta surnuist üles, ehmatas inimesed surnuks, ja teda opereeriti nende poolt, kes jalule jäid. 26-aastane Putini sõdur lasi ennast toibudes otsemaid ristida ja Djulustanile omistati tema koleda paganliku nime asemel üllas nimi Sergij.

Kristlik telekanal Spas intervjueeris imemeest pikemalt, et mis see siis oli ja mida mees nägi oma eelmise elu viimsel hetkel ja enne teisest ilmast tagasitulekut:

„Ja sisenes ristiga üleni valges inimene. Veel oli tal müts ja mütsil rist. Suur kuldne rist. Ta tähistas mind ristiga, luges palvet ja ütles, et vara veel,“ räägib endine Djulustan Moskva Jumalaema Rõõmukuulutuse kiriku papile Vladimir Aleksejevile, kes külastab regulaarselt Burdenko nim. hospitali, et aidata raskelt haavatud terroristidel heldinult teise ilma kolida.

„Ma ütlen teile, et isegi medõde minestas, kui Djulustan ellu ärkas,“ räägib preester.

Ärganu ise räägib aga veel ühest vaatepildist, mis talle meelde jäi: „Juba pärast operatsiooni nägin ma unes, et sisenes kolm kuju, üks mustas, teised valges. Nad samuti seisid natuke ja laususid: „Vara veel.“ Seejärel pöörasid ringi ja lahkusid.“

Endise Djulustani usklik õde ja papp arutasid asja ja tulid järeldusele, et Djulustan nägi ülemat hingekarjast Lukas Voino-Jasenetskit, kes oli ka tuntud kirurg. Djulustan polnud hingekarjast kunagi näinud, kuid tundis ta foto pealt kohe ära. Voino-Jasenetskit küüditati kunagi Jakuutiasse Djulustani kodukanti ja kohalikud nimetasid teda Valgeks šamaaniks.

Kuuldes seda kõike, lasigi Djulustan ristida ennast, oma õe ja pruudi.

Vaadake ise järele Argumentõ ja faktõ väljaandest AiF

Venemaa riiklik uudisteagentuur TACC aga teatab, et pühapäeval 5. mail (õigeusu lihavõtted) toimusid Barnauli linna „Stalin-keskuses“ rahvaste isa Stalini vaimu väljakutsumise seansid. Sellele huvitavale öisele rituaalile registreeriti vaatajaid grupiti (mitte üle 25 inimese), iga seanss kestis pool tundi.

Loodetavasti ei saanud Iossif Vissarionovitš selle korduva tülitamise peale vihaseks.

No näete, meie siin arvame, et venemaalased elavad pimeduses ja kurjuses. Ei, nad näevad rikutud läänlastele nähtamatut valgust, toetavad oma mineviku, oleviku ja tuleviku jumaldatud juhte ja on õnnelikud.

Nagu Djulustan-Sergij.

Ivan Makarov

Loe otse allikast

Kommenteeri