KUUM: Soomes levivad koroona mutatsioonid, haiglad täituvad väga kiiresti

Soomes on seoses ide levikuga hakanud kiiresti täituma d ja intensiivravi osakonnad. Helsingis kahekordistus patsientide arv s ühe nädalaga.

Haiglapatsientide arvu suure kasvu tõttu on hakatud patsiente Helsingist mujale suunama. Intensiivravi patsiente on Helsingist viidud üle Kotkasse, Lahtisse ja Lapppeenrantasse, vahendab Yle.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna juhtiv pea Markku Mäkijärvi ütles, et intensiivravi kohti on hakatud juurde tegema. Mäkijärvi lisas, et kui patsiente juurde tuleb, siis võib ravisüsteem hätta sattuda. Olla valmis muu vähemolulise iabi peatamiseks.

Eriti suur probleem on meditsiinilise personali vähesus. Eriti suur puudus on õdedest.

Tehohoitopaikat täyttyvät vauhdilla ja potilaita siirretty jo Helsingistä muualle Suomeen – ylilääkäri: “Pulaa hoitajista useilla osastoilla”

Tehohoitopotilaita siirretään Helsingistä, jotta myös muut kriittiset toiminnot voidaan turvata koronan kuormittaessa. Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä HUSissa tehohoitopaikat ovat alkaneeet täyttyä nopeassa tahdissa. Infektiotautien ylilääkn Asko Järvisen mukaan koronapotilaiden määrä sairaalassa on lähes tuplaantunut viikossa, koska koronan tartuntamäärät ovat suuria. Huolta aiheuttaa erityisesti virusmuunnosten leviäminen Suomeen ja nyt myös maan sisällä.

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

The post KUUM: Soomes levivad koroona mutatsioonid, haiglad täituvad väga kiiresti appeared first on eestinen.
Loe otse allikast

%d bloggers like this: